Kattens Rejse

Orlov, dag 287: Blå grød, forsøg 3 og 4. Succes!

Denne gang gav begge opskrifter grød som jeg helt sikkert laver igen. Øvelse gør bedre-end-før 😁

I den første er den blå spirulina på færde igen.

Det er en grød lavet på smagssammensætningen jordbær-basilikum-balsamico, og jordbærrene gør den en dyb lilla. Vi kom den blå spirulina i lidt for sjov, men overraskende nok så afrundede den blide umamismag smagen helt perfekt. Indtil videre den bedste hjemmelavede opskrift, med en fin, kompleks smag 😎

I forsøg 4 kommer den blå farve ikke fra spirulina, men fra en kraftig te af sommerfugleærteblomster. Derfor er den ikke turkis, men mere indigo i tonen, næsten på vej mod lilla.

Denne her er blid-blid-blå-banangrød til vrede maver (min medicin er i perioder ret ond ved maven). Den består af grundigt blancheret blomkål (ingen helt rå grøntsager til mavemonstret i denne uge, tak), banan, yoghurt, havremælk og chiafrø udblødt i sommerfugleærteblomst-te. Ingen komplekse smagsnuancer her, men bare en enkelt-smagende blid grød, som det endda lykkedes mig at spise uden ubehøvlede kommentarer fra maven 😍

Sommerfugleærteblomst-te er en pH-indikator, den bliver lilla når den kommer i kontakt med noget surt. Jeg pønser på en grød der udnytter det, men har indtil videre ikke fundet på ingredienser der helt lyder som om de passer godt sammen. Forslag?

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *