Kattens Rejse

Julens ånd?

Sidste år var der i medierne en vældig ballade om en demokratisk valgt bestyrelse for en boligforening som havde besluttet ikke at bruge penge på juletræer. Sjovt nok (læs: trist nok) kom det hurtigt til at handle om bestyrelsesmedlemmernes religion.

I år er der så en vrimmel af sure og smålige mennesker rundt omkring på nettet som har fået den idé at julehjælp såmænd da kun skal være for dem der holder jul. På den rigtige, kristne måde altså. Og det til trods for at de organisationer der uddeler julehjælpen har været ude og fortælle at julens budskab jo handler om kærlighed – ikke om at du kun skal hjælpe eller elske dem, der mener det samme som dig selv.

Det er åbenbart (for de sure og smålige mennesker) en fæl tanke at sådan en julehjælpepakke fra f.eks. Frelsens Hær kunne risikere at ende i hænderne på en enlig ateistisk forsørger i trange kår. Eller en lille familie der har meldt sig ud af Jehovas Vidner og derfor ikke har så meget netværk til at hjælpe. Eller – uha – måske endda en fattig muslimsk familie. For man skal jo i hvert fald ikke elske eller hjælpe dem der har en anden religion end en selv. Hvad kunne det ikke ende med?

Så derfor deler jeg lige følgende stump, hugget fra en bekendt på Facebook. Den opsummerer så fint og med glimt i øjet det groteske i balladen.

I øvrigt mener jeg at… …julehjælp kun burde være for dem der juler, ligesom Frelsens Hær kun hjælper de frelste, Folkekirkens Nødhjælp kun hjælper folkekirken, Røde Kors kun hjælper dem der korser sig, Dansk Flygtningehjælp kun hjælper danske flygtninge, samaritter kun hjælper samaritanere, Amnesty kun hjælper dem der allerede har fået amnesti, Reden kun hjælper fugle, Red Barnet kun reder børnenes hår, Kræftens Bekæmpelse kun hjælper Luke Skywalker’s fjender og Læger uden Grænser kun hjælper dem de har mulighed for at gramse på. Så skulle den vist være sat på plads.

Vær nu rare ved hinandet. Det er jo det budskabet handler om.

En kommentar

En halv julekalender | Kattens Rejse • Skrevet d. 12. December, 2013 siden

[…] har hørt meget julebrok – både i medierne og især i bussen (min cykel er til reparation og eftersyn). Folk som i snak med deres ven, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *