Kattens Rejse

Julekagebageweekend

Så blev det igen til til min og Fraukes årlige bagning af pebernødder og juleplumkager. Det er et større projekt som nemt tager det meste af en weekend, så lørdag formiddag var det igang med at trille pebernødder.

Efter pebernødderne var trillet og bagt (det viste sig at der slet ikke var nok til alle dem vi kender som gerne vil have, så vi må på den igen næste lørdag) var det plumkagens tur. Her står de på køkkenbordet ved aftentide, mens der bliver snittet bønner og ristet pepperoni til aftensmaden.

Så var der velfortjent fyraften. Ostestuvet spidskål med bønner og pepperoni.

Og senere på aftenen en testkørsel af kage-i-en-kop. Alle ingredienser op i koppen, rør rundt. 3 minutter i mikroovnen og hokus-pokus-chokoladekage.

Lige passende til at dase i sofaen med adskillige afsnit Grimm 🙂
Søndag morgen var det tid til at lave plumkagerne færdige. Først prikkes og overhældes med whisky, og dernæst pensles med varm abrikosmarmelade. Her står de så på rad og række og venter på deres marcipanovertræk.

Til sidst på med æggehvideglasur og pynt. Snart var den første kage færdig – nu skal den bare tørre en 3 dages tid inden den er klar til kortvarigt at flytte over til Ingrid.

(… Og jeg skriver kortvarigt, fordi Ingrids historie med kage efter denne opskrift lader en formode at den meget hurtigt vil blive spist rub og stub, og Fanden tage mavepinen.)
Lidt tid senere stod de alle 11 på stuebordet til tørring.

Så tror jeg nok det er tid til lidt mere velfortjent Grimm inden weekenden slutter 😉

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *