Kattens Rejse

Lidt fra arbejdet

Vi har haft en del arrangementer på arbejdet de sidste par uger. Først familiedag, så idrætsdage med elever fra andre højskoler og igår afskedsreception for en medarbejder der gik på pension.

Når der er fest skal der selvfølgelig laves dejlig mad. For eksempel en eksotisk rejecocktail med mango, chili og fennikel, toppet med hjemmelavet dildmayonnaise, citron og purløg.

Til hovedret var der oksefilet, og kød er der ikke meget ved at tage billeder af. Så kig i stedet på salaten: råmarineret rødbedesalat med persille og valnødder.

Til aftenkaffen var der marcipanmuffins med kanelglasur. Dem I ser her er kun omkring en femtedel af mængden 😉

Igår morede jeg mig med at lave temakage. Ham som gik på pension har spillet håndbold i mange år, så hvad var mere oplagt end en håndboldbanekage?
Man tager en chokoladebradepandekage og dækker den med blåt overtræk.

Eftersom kagen her var tiltænkt mest som bordpynt og skuekage er det ikke marcipan, men fondant. Det giver en glattere og mindre grynet overflade, men smager til gengæld ikke af noget videre.
Næste skridt er optegning af banens streger med god tyk æggehvideglasur.

Nu ved jeg så også hvordan en håndboldbane er optegnet 😛
Slutteligen sætter man et par mål, en bold og selvfølgelig den relevante spiller på banen.

Det var egentlig meningen at målene skulle have været bygget af net i hvid chokolade, men vi kunne ikke rigtig få det til at virke – chokoladen blev for blød og kunne ikke bære sin egen vægt. Hvis eksperimentet skulle gentages ville jeg nok i stedet bruge hvid overtræk, især fordi det var en skuekage. Det er nemmere at arbejde med og har et højere smeltepunkt.

Arbejdet med håndboldbanekagen giver mig lyst til at arbejde mere med pyntede kager. Jeg har bare ikke lige nogen anledning, desværre.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *