Kattens Rejse

Et overraskende godt måltid


Igår aftes var jeg på besøg hos Allan, til hygge, mad og tvserier.
Menuen stod på kartoffelmos, tunsteak og lynstegte grøntsager. Og nøj, det var godt 🙂

Det som gjorde det særligt var tilberedningsmetoden. Allan har en sous vide-koger, altså et temperaturstyret vandbad, hvori man “koger” emnet lufttæt forseglet i en vakuumpose.
Så i vakuumpakkeren med tunen, forsegl, og ned i vandbad med en konstant temperatur på 43 grader. Op igen efter en halv time. Så har tunen farve som om den stadig var rå, mens den faktisk er tilberedt bleu. Så får den lige en lyntur på en meget varm pande – bare 30 sekunder på hver side for at give lidt stegeskorpe – og vupti: utrolig lækker og mør fisk.

Jeg fristes til at prøve det selv, uden det fornemme udstyr. Siden fisken kun skal have en halv time tror jeg godt man kunne approksimere med et vandbad i en skål hvor man så supplere med mere varmt vand efterhånden som temperaturen falder. Om det bliver lige så godt når fisken ikke er vakuumpakket, men kun forseglet i en almindelig pose eller i plastikfilm er så det springende punkt.

Jeg tænker det lige ville være noget for Mor og Lasse, de er så glade for at spise fisk.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *