Kattens Rejse

Orlov, dag 16: Tomatlotteriet

Det er blevet den tid på året hvor tomatplanterne giver i overflod 🙂

På trods af den våde og skyede juli hænger klaserne alligevel tæt på planterne, både dem i drivhus og dem udenfor.

Jeg kan særligt godt lide intensity-sorten (det er den lige ovenfor), som er lille, fast og med kraftig smag. Frøene er man nødt til at lave selv, men heldigvis sælger Føtex intensity-tomater hele året, så man kan snildt tage frø af en tomat hen ad vinteren, når det er tid til at begynde at tænke på at så sommerens tomatplanter.

Men det er lidt et lotteri. Ud af frø fra den samme ene tomat kan man få planter der giver to ret forskellige tomater:

En plante der giver aflange og blanke tomater (til højre) og en der giver mere buttede og matte tomater (til venstre). De aflange er lidt mere syrlige, faste og giver højt udbytte, de matte er kraftigere og sødere i smagen, lidt mindre faste og sætter væsentlig færre tomater per plante. Selve planterne er ikke til at se forskel på, i hvert fald ikke med mine lægmandsøjne. Så det er ikke til at udvælge hvilke udplantningsplanter der skal sættes ud på forhånd, lotteriets udfald viser sig først når planterne begynder at sætte tomater. En biologikollega har vist givet mig forklaringen på hvorfor det ikke nødvendigvis går som forventet når man tager frø af en hybridfrugt, men jeg må tilstå at jeg desværre har glemt den. Og så er der ikke andet at gøre når man planter ud end at krydse fingre og håbe på held i årets tomatlotteri 😉

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *