Kattens Rejse

Påske, men ikke Fastaval

For første gang siden 1995 har jeg ikke været til Fastaval i påsken. Der var ganske vist også et ufrivilligt hul i 2005 da jeg boede i Japan, men ellers har jeg været der hvert år siden jeg var 17.

Det har været mærkeligt at gå glip af den årlige rollespiller-fætter-kusinefest, men også helt dejligt at jeg nu hvor påsken nærmer sig sin slutning er næsten udhvilet i stedet for helt flad.

Og det er da også årsagen til at jeg valgte ikke at tage afsted i år. Jeg betaler stadig af på renterne af sidste skoleårs overtræk på energikontoen, så det virkede smartere at slappe af og lade op.
For selvom ideen om at lege er dejlig, så kræver Fastaval kræfter jeg ikke synes jeg har i år.

Men hvad har jeg så bedrevet? Altså udover at stalke Fastaval(-gængere) på Facebook og være samtidig misundelig og lettet over ikke at være afsted?

Først fløj vi til London. På vejen lykkedes det mig at holde mig vågen til at vi kunne lave målinger til første del af mit Eksperimentel Skolefysik-projekt. Sammenhørende målinger af højde og stråling: jo højere op i atmosfæren du kommer, jo mere af den kosmiske baggrundsstråling trænger der igennem.

De næste dage gik med at spise, dase og shoppe amok. Sushi nærmest hver dag (man spiser da fisk på de kristne helligdage, ikke? 😉 ) – her fra en frokost på Pret med ret fin agurkevand til

Ingrid kom hjem med mest loot, men jeg blev nu ikke snydt, hverken i Uniqlo eller Pepperberry.
Begge butikker kunne for min skyld godt komme igang med at åbne en filial i Århus fluks! Især Pepperberrys størrelser med forskellig mængde plads til barmen, så blusen ikke gaber rundt om knapperne er et hit. Jeg har kig på to polske firmaer der gør det samme (og til meget rimelige priser), men dem har jeg ikke testet endnu.

Ingen tur til London er fuldstændig uden et besøg på British Museum 🙂

Vi slentrede gennem den egyptiske afdeling og jeg beundrede Rosettastenen – igen. Der var masser af egyptisk loot i deres museumsbutik og udover et nyt rosetta-yndlingskrus kom vi hjem med en ny beboer

Bastet-i-plys 🙂

Leoparden er indtil videre godt tilfreds med sin nye legekammerat.

Resten af ferien er blevet brugt på at pakke loot ud,

pleje Ingrid (hun lagde sig syg fluks efter hjemkomsten, den stakkel),
tilbede den hjembragte gudinde,

og være på familiebesøg.
… For første gang nogen sinde var jeg med til den Damhøjske påskefrokost – en tradition der blev indstiftet efter jeg var begyndt at tage til Fastaval.

Vi nåede også et smut til Sønderjylland og på udflugt til Vadehavet efter østers. Selvom jeg ikke spiser de små slimklatter var det en dejlig tur – solen tittede frem og vi spiste madpakker på stranden bagefter. Himlen er meget stor og lys når vandet er helt fladt i alle retninger.

Idag kom Nis forbi på vej hjem fra Fastaval – dejligt at være fysisk tilstede i samme rum, i stedet for skype til en afveksling 🙂

Og nu sidder jeg her i lænestolen. Jeg har maven fuld af mad fra den hjembragte indiske kogebog, og følger lidt med i Fastaval-festens prisuddelinger på facebook. (De giver ikke så meget udbytte når man ingen scenarier har spillet). Jeg er egentlig ret frisk, omend jeg ikke ligefrem er ivrig efter at komme igang med arbejdet i morgen.

Jeg håber jeg har energi til Fastaval næste år, men det der “påske” var nu heller ikke så tosset 🙂

Og til sidst et billede af min nye yndlingsbluse, helt uden grund.

En kommentar

Anonymous • Skrevet d. 27. March, 2016 siden

Det lyder som en påske, jeg kan bakke op om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *