Da Christoffer og jeg var i Krakow i sommerferien spiste jeg i flere omgange pierogi – en slags store polske ravioli med forskelligt fyld. Som dem i forgrunden her:
De var overraskende gode, selv på dette noget rustikke og superbillige (28 kr for suppe og hovedret!) spisested primært frekventeret af studerende fra universitet der lå lige om hjørnet.
Min favorit er pierogi ruskie, hvor fyldet er lavet af kartofler, løg og friskost. Efter hjemkomst lokkede jeg opskriften ud af en polsk bekendt i Danmark og her til eftermiddag blev det så tid til at lege i køkkenet.
Først rulles og stikkes dejen ud og der kommes fyld på. Den originale polske friskost er ikke så nem at opdrive i Danmark, så vi brugte feta.
Efter foldning venter de på at komme i gryden, holdt fugtige under et vådt klæde.
Som gnocchi stiger de op til overfladen når de er nok. Pierogi ruskie serveres vendt i stegte løg, så her ligger de færdige i den lune pande og venter på deres venner i gryden.
Og så var det spisetid. Vi valgte – vist ikke ganske traditionelt 😉 at servere dem med en grøn salat og friskbrygget boblende isthe til.
Nom! 😀
De skulle efter sigende også være gode stegte dagen efter, og heldigvis lavede vi nok til to måltider. Stegte pierogi ruskie testes i morgen 🙂
Mens vi spiste blev vi enige om at næste eksperiment er at prøve at lave en dansk bastardversion med stuvet hvidkål i. De laves også med kål i Polen, dem nåede jeg dog ikke at smage, så jeg ved ikke om det så er stuvet kål, surkål eller noget tredie.
No comment so far