Kattens Rejse

En halv julekalender: Låge 6 hvori det handler om traditioner

En fin lille poppet britisk sag, men lyt lidt nøjere.

Det jeg hører er: Traditioner er dejlige, og nye traditioner er ikke dårligere end de gamle. Julens budskab er det samme omme bag dem alle.

Så vælg de traditioner du kan lide. Smid dem væk du ikke synes om. Lav nogle nye hvis det passer dig. Der er ikke noget i julen som påbyder dig at være en lydig kopist af hvad tidligere generationer har gjort for at fejre. Og der er ingen iboende værdi i at gøre alt lige som de sidste år, medmindre det giver dig glæde.

Så hvis du ikke orker endnu en julefrokost men trænger til at lade op: Sig pænt nej tak og hyg dig hjemme. Hvis du i virkeligheden ikke bryder dig om and og flæskested: Spis lystigt noget andet og gør det til din families tradition. Gør det, der gør det til en dejlig jul for dig og dine – i stedet for at stresse og jamre mens du lever op til et traditions-hygge-“jamen-vi-plejer”-ideal som ingen (andre end måske dig selv?) måler dig på alligevel.

Det handler om at være noget for hinanden. På en måde som giver mening nu.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *