“Pling” kom der en sms fra Maj om at hun havde købt en ny kogebog hvori der var en opskrift på skumfiduser. Om vi ikke skulle prøve den?
Jovist skulle vi det. Og det viste sig slet ikke at være så svært.
Man tager:
5 dl sukker
1½ dl lys sirup
½ dl vand
rører det sammen og varmer det til 130 grader i en gryde.
Mens det varmer tager man
25 g gelatinepulver
200 g fintmosede bær (vi brugte hhv hindbær og blåbær)
og pisker sammen.
Den varme sukkermasse piskes i roligt tempo i bærblandingen. Når det hele er rørt i sættes elpiskeren på højeste hastighed og man pisker indtil massen er kølet af samt er sej og klæbrig og trækker lange tråde når man stikker en ske i og trækker op.
Hæld i form foret med olieret husholdningsfilm og sæt på køl i 2 timer. Skær ud og rul i flormelis, sukker, kokos eller hvad du nu har lyst til.
Instant sukkerchok 🙂
… Jeg pønser lidt på om man mon kan lave dem med kaffesmag. Eller rullet i lakridspulver. Eller dyppet i chokolade. Eller…?
No comment so far