Igår lørdag blev min veninde Sedsels Far begravet. I den anledning havde jeg lovet at bage brød til gæsterne ved sammenkomsten bagefter så jeg var oppe med solen og igang med at lægge dej.
Det blev til tre slags brøddej
Fra venstre mod højre er det en grov dej med kogte kerner, en dej med tomat, havre og surdej og endelig en hvid hvededej bare med et strejf af surdej.
Henne i min Kenwood lå den sidste og hævede: Gulerodsbolledej.
Inden længe var de klar til at blive formet. Tomatdejen og grovdejen til boller
ligeledes gulerodsdejen
og hvededejen til fletbrød
Viskestykket over brødene er et af dem jeg har arvet fra Tante Ella. Det dufter stadig af hendes hus og jeg stod med næsen dybt begravet og snusede flere gange 🙂
Efter et par timers ovntid lå det færdige produkt klar til afhentning og kølede af.
Dagene går bedre når jeg holder mig beskæftiget, så det var et perfekt projekt at få – jeg lavede noget nyttigt, jeg sad ikke bare og hang, og produktet var ønsket og værdsat af nogen jeg holder af.
Flere projekter ønskes – nogen forslag?
No comment so far