Kattens Rejse

Afslapning på Rügen

Endelig blev det ferie! Og tiltrængt var det.

Mandag morgen kørte René og jeg sydpå, til 3 dages dasen og forkælelse her.

Som regel er hotelhjemmesider fulde af billeder som virkeligheden efter ankomst slet ikke lever op til. Det var bestemt ikke tilfældet her – det hele var lige så lækkert som på billederne, personalet opmærksomt venlige og serviceivrige og der var i det hele taget ikke noget at sætte en finger på. Wow 🙂
Det trak heller ikke fra på imponeringsskalaen at hoteldirektøren på ankomstdagen bød velkommen, fortalte om stedet og præsenterede sine vigtigste ansatte. En ualmindelig høflig gråhåret tysk herre i ulasteligt jakkesæt som gentagent indskærpede at hvis der var nogetsomhelst vi manglede eller kunne ønske anderledes skulle vi endelig fluks sige til.

Efter at have mæsket os i tre retter dejlig mad (og sådan fortsatte det hver dag, mine sideben er noget bedre polstrede end før ferien) kunne vi ikke vente længere med at udforske pool og sauna.

Poolen viste sig at have rovdyr

I saunaområdet var der ikke en sjæl udover os – slet ikke dårligt 🙂
På vej ind:

Flere af rummene havde fint egyptisk tema, her Nofrets dampbad:

Min favorit var så absolut det egyptiske varmerum. 45 grader og lav luftfugtihed, perfekt til afslapning. Horusstatuen hjalp også 😉

René foretrak den finske sauna hvor der var helt ulideligt varmt.

Udover de mange forskellige saunaer var der – finurligt gemt i små alkover i væggene – sjove brusere. En stor rund en hvor dråberne faldt som lun regn (mmm!) og adskillige hvor man blev brust på fra flere retninger. Hvor mange millioner mon det koster at få sådan en derhjemme? Jeg ønsker mig officielt en. Måske to!

Som vanligt et nyt sted vågnede jeg tidligt den første morgen. Det så vældig idyllisk ud i den tidlige morgensol. Både udefra

og inde i vores værelse.

Udenfor havde de tjenende ånder (som man stadig kunne få glimt af her, mellem 6 og 7) revet stien ved strandpromenaden.

Helt uimodståeligt ikke også selv at lave fodspor fluks efter billedet var taget 😛
Så tidligt var der også velsignet tomt for turister og deres børn

Inden jeg nåede hele vejen ud på molen blev jeg utålmodig og vendte om. Udsigten fejlede dog ikke noget.

Efter lidt morgen-Qi-Gong i strandkanten under smilende tysk vejledning gik vi ned til morgenmad og blev overvældede. Der var alt, fra 7 slags røget fisk til champagne og bugnende ostefade, fra (hov, var lige nødt til at gå ud og smøre mig en mad og hente en kop the bare ved tanken) frisklavede omeletter på bestilling til økoyoghurt og friskpresset appelsinjuice. Jeg har aldrig set noget lignende.

Det var ganske umuligt ikke at spise sig proppet, og så var der jo ikke andet at stille op end at slænge mig i en liggestol indtil det blev middagslurstid. Åh, det hårde daseliv 😀

En ekstra bonus var det aldrende klientel. Langt de fleste af de andre gæster var mere end halvvejs gråhårede, så selvom byen omkring os var fuld af alle slags turister, var der fredeligt på hotellets område. Ingen larmende børn, ingen irriterende teenagere og generelt fred og ro. Midaldrende til pensionerede ægtepar laver ikke så megen ballade, i hvert fald ikke i offentlighed 😉
Det var bestemt et af vores kriterier for at vælge netop dette hotel, og det var dejligt at se dem opfyldt. Folk som selv har børn trives muligvis i den larm og det evige postyr, men jeg får som regel mest lyst til at sige noget syrligt og fælt og sparke nogen når jeg udsættes for det.

… Måske er jeg skæbnebestemt til at blive den kvintessentielle sure tante? Eller skurken i en julekalender (“jeg afskyr larm, jeg hader børn, afskaf julen”)?

Min eneste anke på ferien var at der tilsyneladende fulgte slyngler med værelserne. Eller i hvert fald med mit.

Bemærk det skurkagtige grin!
Bare så fremtidige gæster ikke skulle komme i uføre sørgede jeg naturligvis for at tage ham med hjem 🙂

Ingen spaferie uden massage og den jeg fik var himmelsk. Kompetente hænder æltede hvad der føltes som litervis af varm kokosolie ind i min trætte krop.

Bagefter var jeg nærmest som genfødt. Det må hotellet have forudset og ment berettigede et nyt navn (de har selvfølgelig også en del erfaring med spa-ting), for mit husk-din-massagetid-idag-kort så således ud:

Nå, inden jeg snakker hele dagen væk: Hurra! Langt det bedste hotel jeg nogensinde har været på. Samme kæde har flere spahoteller med samme koncept – fremragende mad, højkvalitets pool, sauna og spa-faciliteter, stort set ingen børn – og adskillige af dem ligeledes i Nordtyskland og indenfor køreafstand. Jeg pønser!

En kommentar

Marie • Skrevet d. 17. August, 2010 siden

Hmm hvis du virkelig afskyr børn så meget, må jeg sige at du skjuler det godt når du besøger mig og mine! Jeg har godt set de særligt varme kram du giver de små, og din nærmest _tålmodige_ mildhed. Jep, tag den 😉
Her går du i øvrigt under navnet “Tante Terese” (for at undgå forveksling)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *