Kattens Rejse

Presset

Det er den første december i morgen, og jeg ejer ikke en eneste stump julestemning.

Jeg har masser af bekymret-stemning til gengæld. 15. januar, lige om lidt, er jeg færdig med skoleforløbet og skal begynde i lære. Hvis altså ikke lige det var fordi at det indtil videre overhovedet ikke er lykkedes mig at finde en læreplads.

De omkring 25 steder jeg har besøgt og spurgt indtil videre har alle sagt “Vi tager ikke elever”, “Vi har ikke råd”, “Vi mangler ikke nogen” eller simpelthen bare “Nej”. Nogle af dem er søde og prøver hjælpsomt at foreslå andre steder som måske vil have en caterelev og enkelte er tvært fåmælte og finder det tydeligvis groft at jeg tillader mig at bruge 60 sekunder af deres arbejdsdag på at dukke op og spørge.

De søde er et lille plaster på såret, men hvor er det udmattende at være uønsket.

I næste uge skal jeg opereres i den ene hånd. Det skal nok blive vældig meget nemmere at finde læreplads når min højre arm er i stor forbinding resten af december. 🙁

Stress. Jeg genkender dig. Genkender den måde jeg ingenting orker, og helst bare vil flygte ind i en bog hele tiden. Ser hvordan søvn er en flugt der alt for hurtigt slutter og efterlader mig tilbage i bekymringen og formodningen om at jeg er uduelig. Genkender hvordan selv venne-ting jeg gerne vil er blevet svære at tage sig sammen til, og hvordan jeg skal hive mig selv op ved hårrødderne for overhovedet at komme ud og røre mig. Genkender – ikke mindst – hvordan mit humør er hudløst og irritabelt og jeg hele tiden skal passe på ikke at vrisse. For det er jo ikke mine næres skyld at jeg er presset, og intet bliver bedre af at lade galden flyde over dem også.

Det eneste jeg ønsker mig til jul er en læreplads. Så jeg skulle nok ikke have aflyst årets julegaver :-S

En kommentar

Anonymous • Skrevet d. 03. December, 2009 siden

Har sendt nednstående mail til dig flere gange. Får den tilbage i hovedet – virker din mail ikke eller har du fået en ny af slagsen?

Hej Terese

Forbandet med de uhyre ringe praktikmuligheder. Dog har jeg i dag

forhørt mig hos en kollega, hvis kone arbejder i et køkken. Det er vist

et ret lille sted, men om ikke andet kender hun måske andre i branchen.

Jeg har under alle omstændigheder øjne og ører åbne…

Vi har en aftale om jule-tamtam her den 19. december, ikke? Daniel og

Maj, hvis hun ikke skal arbejde den dag, er klar. René er, så er det

atter nævnt, meget velkommen. Det finder du ud af. Regner med at

du/I har Christoffer med.

Vi er, hvis du er med på aftalen, klar kl. 13 med en let frokost.

De kærligste hilsner

Far

P.S. Pøj pøj med hånden. Sig hvis det er noget jeg kan hjælpe med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *