Kattens Rejse

Eksperiment

Forleden købte jeg en flaske fåremælk fra Knuthenlund. Jeg har længe gerne ville have mine fingre i fåremælk, tanken var at eftersom fåremælksyoghurt smager dejligt forestillede jeg mig at mælken i sig selv også gjorde.

Fåremælk er mere næringsrigt en komælk. Der er både mere protein, kulhydrat og fedt i, og smagen viste sig at afspejle dette. Blid og cremet i munden, sødere end den sødeste sødmælk og mere flødeagtig end jeg havde forventet ud fra de 5,5 gram fedt pr 100 gram.

Efter det første halve glas skummede jeg fløden fra og mælken – fåreletmælk? – var nu helt perfekt til mûsli om morgenen. Stadig sød, men med en ikke helt så overvældende tyngde.

Hvad stiller man så op med et par spiseskefulde fårefløde? Jeg er sikker på de havde været gode i en karrysovs, men eftersom jeg ikke lige har været hjemme til aftensmad de sidste dage var der ikke meget sjov ved det.

Fløden op i et lille glas med låg, rysterysteryste, tilsæt lidt salt og vupti: Fåresmør. Mere cremet i smagen end almindeligt smør, kridhvidt (ligesom gedesmør – det kan man få i Irma, mmmm). Rigtig godt, blidt men smagfuldt. Helt perfekt på nybagt brød 🙂

Desværre er prisen på fåremælk ikke blid og så vidt jeg kan google mig frem til er der ikke nogen der sælger fløden alene, eller færdiglavet smør for den sags skyld.

2 kommentarer

Terese • Skrevet d. 23. July, 2009 siden

Jordens Frugter i Tordenskjoldsgade. Jeg vil tro man også kan finde det i andre øko/helsebutikker.

Maria • Skrevet d. 21. July, 2009 siden

Hvor er du kommet over den fåremælk henne? Irma?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *