Kattens Rejse

Farvelære

Hvis man svitser løg og karry, så bliver det gult. Tilsæt hjemmelavet hønsefond – stadig gult.
Tilføj gulerødder, de er jo gode for øjnene og du har en æstetisk tilforladelig snart-aftensmad.
Så er det ved at være nu det er værd at passe på.
Det kan på det bestemteste ikke anbefales at tænke “der skal jo også være noget protein i, jeg tilføjer belugalinser”. For hvad jeg ikke havde opdaget – idet jeg hidtil har brugt belugalinser i tomatretter hvor det ikke ses – er at belugalinser afgiver farve når de koges.
Når man blander gult med brunsort får man bægrønt med skrigorange klatter.

Det er vist meget heldigt at jeg ikke har gæster til aftensmad idag :-/ Mon jeg kan regne med at dem jeg skal lave julefrokostmad til i weekenden drikker sig så fulde (inden maden) at de er farveblinde?

… Farven til trods smager det dejligt (og af karrysuppe).

En kommentar

me • Skrevet d. 13. December, 2008 siden

That probably also explaines the soup I pulled out of my freezer the other day. It was delicious, but it looked very suspicious. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *