Kattens Rejse

Dage med yndlingsbarnet

Hverdagene i denne uge har jeg tilbragt på Åvej – Mor var i Rom så jeg og yndlingsbarnet spillede fandango uden voksen indblanding.

Mandag stod den traditionen tro på grønthandlermad. Christoffer ved godt hvordan man lokker med en søster 😉

Brød fra Emmerys, haydari, hjemmelavet tzatziki, salat med tomat og feta, hjemmegjorte falafler (det er derfor de ikke er runde 😉 ) og pølseskiver. Mums 🙂 Uden for billedet var også et fuldmodent granatæble og økologisk blåbærsaft.
Bagefter spillede vi EyeToy, tilsyneladende til stor moro for strømmen af teenagere på vejen udenfor – vi vinkede af skærmen, de vinkede af os.

Næste morgen var der gave til mig. Nu hvor vi flere dage i træk skulle lave mad sammen havde Christoffer været flittig i håndarbejde på mine vegne.

Kanske den forklarende tekst ses bedre i nærbillede:

– Det er ikke falsk varebetegnelse, jeg er så absolut hans ondeste søster. Og stolt af det!

Den aften lavede vi fiskefilet, ovnkartofler og gulerodssalet. Tænk, sidste gang jeg passede Christoffer mens Mor og Lasse var ude at rejse kunne han ikke lide fisk. (Men min ‘kylling i karry’ med sej som kylling spiste han glad. Det er jo det jeg siger: Ond!)

Masser af rasp!
Halvmånefisk.

Torsdag kom Christoffer med mig på Gyngen i stedet for i skole. Flere af mine kolleger havde foreslået det, og da jeg spurgte ham selv hvad han havde lyst til af udflugt – svømmehallen, Randers Regnskov, skovtur, med mig på arbejde, var han – noget til min undren – allermest begejstret for at komme i køkkenet.
Vi var dog nær ikke kommet afsted til tiden, for som jeg intetanende forberedte morgenmad og dej til hveder mens ungersvenden var i bad skete der blodige sager.

Voldsomt så det ud, men skyldtes blot en frigjort rokketand.

På Gyngen var der travlt. Fredag er der helligdagslukket og hen over lørdag og søndag skal der leveres mad til 4 eller 5 selskaber (var der nogen der sagde konfirmationstid?) så der var masser af forberedelser der skulle laves.
Yndlingsbarnet kan godt tage fra, og i modsætning til nogle af de mere udfordrede derhenne kan han også godt selv gange en opskrift med 4, eller læse den til at begynde med. Og der var vældig begejstring for både den store røremaskine (fars, dej, kage, den kan alt) og grøntsagssnitteren der kan rive en pose gulerødder på 5 sekunder.
Der var ros både fra køkkenchefen og kokkeeleven og han skinnede som en veltilfreds sol.
På vej hjem opregnede han at han havde lavet: 72 boller, 7 flutes (ialt omkring 15 kg dej), æblekage til 100, et fad trøfler, gulerodskage til 50 – og en enlig sandwich med hamburgerryg. Ikke dårligt for en formiddags arbejde 🙂

En kommentar

Tale til yndlingsbarnets konfirmation • Skrevet d. 29. April, 2010 siden

[…] hvordan jeg som Christoffers ondeste søster (det er velkendt at hende er jeg, jeg har det sågar på tryk) kunne holde en morsom tale med tusind tåkrummende anekdoter om ufrivillige pinligheder han har […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *