Kattens Rejse

Biblioteksbytte

Her er udbyttet fra formiddagens biblioteksraid.

Som barn gik jeg hver uge med net i hånden ned i bogbussen til Elsebeth. På vejen hjem øvede jeg mig med overfyldt net i hånden i at blancere på det hvide autoværn eller læse mens jeg gik og se både tekst og omverden samtidig.

I formiddags var jeg ovre at aflevere Coq Rouge og se efter om bind 3 og 4 var hjemme. Før første gang i lang, lang tid huskede jeg den dejligt forventningsfulde fornemmelse det var at gå hjem med posen fuld af bøger, i forvisning om de mange timers fred og salige flugt der ville følge. Min barndoms hule, hvor hverken idrætslærere, uundgåelige telefonsamtaler, beretninger om doven utilstrækkelighed eller min håbløse motorik havde nogen rolle eller adgang.
Så kunne jeg drømme mig væk til spændende verdner anderledes end min, i roller der var stærke, selvstændige og gode – alt det jeg ikke havde selv.

Med det i tankerne var jeg brat i humør til at slæbe masser af sager hjem – så udover bind 3 og 4 snuppede jeg et halvt dusin sager fra børneafdelingen.
Som forventet kan jeg ikke længere sidde stille i time- og dagevis og læse – koncentrationen rækker ikke og kroppen vil ikke finde sig i det.

Men på sådan en søndag hvor det stadig gør ondt hver gang jeg trækker vejret helt ind og derfor beklageligvis ikke bør tage ud at slås er det nu ikke så tosset at prøve alligevel.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *