Kattens Rejse

Rund alder

Igår blev min Far 50. Det fik mig til at overveje hvad han mon lavede tidligere år på denne dag…

1967: Tjo, tja. Jeg ved igrunden ikke meget om hvad min Far lavede som tiårig. Jeg har et sort-hvidt billede af ham med fint krøllet hår, et genkendeligt smil og i fodboldtøj på banen, så mon ikke han spille fodbold. Og legede med elektrisk tog – for det har vi arvet.

1977: Et turbulent år. Han gik fra at være 19 – ung, forelsket (tror jeg da) og med mange muligheder åbne til at blive 20, have en gravid kæreste og skulle forholde sig til snart at være Far, medforsørger og voksen.

1987: Hvad skete der i 87? Jeg burde kunne huske det, jeg var 10. Det eneste jeg lige nu med sikkerhed ved jeg husker fra netop det år er Bedstefars 60-års fødselsdag…? Hvad skete der Far, hvad lavede du, hvordan var 87?

1997: Et travlt år. Min Far blev skilt, og var igang med sit tredie-fjerde år på seminariet. Han, jeg og Jorgo flyttede i delelejlighed sammen, og før første gang siden jeg var 12 havde vi fælles hjem, var familie i hverdagen. Begge to på SU og med diverse småjobs – han mere end jeg, det var længe inden jeg begyndte at voksne – for at få studier, liv og det hele til at fungere.

2007: Til fødselsdagsmorgenmad tilbage i Skæring, hvor jeg voksede op – han er lige flyttet herud. Som vi går efter-brunch-tur i solskinsblæsten undrer jeg mig over hvor meget der er ændret og nyt – hele parcelhuskvarterer hvor jeg husker bare marker. Så er det jeg kommer i tanke om at det er over 25 år siden mine forældre flyttede os ind i huset på Annekærvej, jeg er gaaaammel 😉
Min Far derimod virker ikke så gammel. Han virker som om han hviler mere i sig selv og har flere farver nu end jeg har set de sidste år.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *