Kattens Rejse

Mere fra Malta

Først her en fin fugl. Blomst. Fugl.

Og straks herefter Mor i sin favoritkrog, inde under stråhalvtaget i hjørnet af gårdhaven.

… Jeg kan godt huske da jeg fik den nederdel i julegave – det er mere end 10 år siden 😉

Nå, men det skal jo ikke bare være hjemmebilleder det hele. De næste 3 dage lejede vi bil og kørte rundt på de maltesiske hullede cykelstier med stendiger om (i.e. veje).
Vi tog til Valetta og var inde at se Johanitterordenens Stormesterpalads. Der var danske flag for alle pengene. (Der var vist noget med at Johanitterordenen var involveret da Dannebrog fald ned fra himlen, eller noget i den stil)


Hvis man ikke orker flere flag og ikke har råd til en kuppel kan man snyde:

Da stormesteren antageligvis i tide og utide havde besøg af folk i rustning (at dømme efter alle de der stod langs med væggene var det ikke altid ejermanden fik den med ud igen) var der lavet en særlig trappe med lave trin, så det ikke var så svært at komme op iklædt rustning.

I bygningen ved siden af havde de indrettet tøjhusmuseum. Her har Christoffer fanget mig mens jeg overvejer bortførelsesforsøg af nogle næsten-naginata.

Vi kiggede også på katedralen

(de er glade for guldudsmykning sådan nogle tempelriddere, og de vil alle sammen huskes – hele gulvet var fyldt med dekorationer a la denne

)
og så så vi mens vi ventede på frokosten på de minimale boksershorts Daniel havde købt på markedet:

Det viste sig senere at de var lavet af superstrækstof. Jeg grinede så meget at jeg tabte min bog ned i hovedet af mig selv da han gik forbi på vej ud af badet og først trak dem ned til cykelshort, og derefter trak linningen op om skuldrene.

Dagen efter tog vi færgen til Gozo, for blandt andet at se verdens ældste fritstående bygninger:

… Men billedet herover forestiller naturligvis de fine myrehøje vi så da Daniel kørte os langt ud på landet og helt derud hvor vejene er så smalle at man overvejer om bilens sider mon vil ramme stendigerne.
Her er han bag rattet:

Og her er så templet i Ggantje – som ingen i øvrigt ved hvad i sin tid (3400 f.Kr.) blev brugt til.

Der var masser af stilladser og afstivning- det var ikke helt klart om det var under restaurering eller om det bare er sådan de gør det på Malta 😉

(Bemærk Mors arm, som hun peger og demonstrerer sin overlegne viden om dette templets inderste rum.)
Der var sære huller flere steder hvor der lod til at have været døråbninger. Monstro det var en stor stald – eller måske et fængsel, for så store dyr har og havde de vist ikke på Malta?

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *