Kattens Rejse

Barnepige

I sidste uge tog min Mor til Italien – uden børn. Så torsdag eftermiddag cyklede jeg i solskinnet ud til Åvej hvor jeg fandt Christoffer og Julius i fuld gang med at gøre Christoffers vikingeskib i Lego sødygtigt – eller nok snarere ådygtigt.
Selv skyndte jeg mig at benytte mig af muligheden for 20 minutters dasen i en solstribe

inden aftensmaden skulle sættes igang og Christoffer trøstes over en tabt åre – hvor der handles der spildes.

Fredag gik vi over efter Skildpaddeis (mmmm!) i solnedgangsstimen.

På vej hjem måtte vi lige stoppe op og nyde de sidste stråler og farvespil.

Således med græsk bøf af Christoffers kogekunst i maverne, solnedgang i blikket, is i huset og nylavet the satte vi os til rette med stearinlys i skumringen for at se Highlander.
.
For sandhedens skyld må det siges at den var bedre da jeg så den første gang – mens det stadig var 1980erne. Men for Christoffer var det første gang, og nogle gang kan magien godt deles lidt 🙂 Vi hørte Queen resten af weekenden 😉

Lørdag morgen var vi begge friske – jeg falder tidligt i søvn og da Christoffer også synes det er hyggeligt at småsnakke under dynen lige inde søvnen sluger en kom han også tidligt i seng. Daniel var ikke frisk – Christoffer snuppede et billede af ham og Chili under dynen da vi var ovenpå for at nette opskrifter på amerikanske pandekager.

De blev ganske gode, pandekagerne, med frisk frugt og vanilleyoghurt på, og Daniel nedlod sig skam også til at smage – en times tid senere 😉
Her er en i form af et hovede på Christoffers tallerken:
.

Med al frugten i haven er det jo næsten ikke til at holde fingrene fra syltegryderne, så lørdag fik vi både lavet blommemarmelade med nelliker, æblesmør (næsten appelstroop, bortset fra at vi brugte hele æbler og ikke kun saften, og ikke orkede at koge det mere efter de første 4-5 timer) og Frauke lavede mirabelleketchup med masser af krydderier:
.
(Camilla Plum selvfølgelig, hvem ellers?)

Og så, pludselig, allerede, efter at vi sammen var til kenjutsu (Christoffer to ikke mindre end 64 billeder – der er blandt andet et fint et af Frank der fortæller mig hvordan man ikke skal gøre – hans pegefinger bevæger sig så hurtigt at den er sløret 😉 Det bringer jeg ved lejlighed når jeg har hentet det hjem.) og forberedte karrysuppe, var det søndag aften og de kom hjem fra Italien.

4 dage som reservemor er nu ikke så tosset, og man må give Christoffer at man spiser godt i hans selskab.
Udover isdessert med flødebolle (når man er 10 år er det nogle ting der er universelt godt 🙂 ) havde Christoffer bestemt hjemmelavede majstortillas med chilifyld, græsk bøf med fetasalat, stegte, italienskkrydrede rødspeættefileter og bruchetta med grøntsager fra haven, hjemmelavede romkugler og slutteligen karryfiskesuppe med alt godt fra havens sensommeroverflod. Han ligner sin søster godt nok på det punkt 😉

En kommentar

heidi • Skrevet d. 12. August, 2009 siden

Hej. Jeg fandt jer da jeg skulle lede efter Camilla Plums opskrift på Mirabelleketchup. Er det mon en opskrift i har liggende og kan sende den til mig. I ser så flittige ud – det kan jeg godt li. Tak
Venligst Heidi Dahl
heidi.dahl@privat.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *