Kattens Rejse

Luftforurening

Mit mindste vindue ud mod gaden, det lille øverst har stået åbent den sidste tid mens det har været varmt. Da jeg i morges tørrede vindueskarmen af kom kluden til at se sådan ud:

… Og så er billedet endda taget i modlys, så det gengiver ikke helt hvor sort den blev.

Det er ikke nogen rar tanke at det er hvad vi alle sammen går og indånder, os der bor, arbejder eller vandrer gennem byen. Og at “åbne vinduet for at få lidt frisk luft ind” er pludselig blevet en parodi.

Jeg blev ret chokeret – sådan en omgang nedfaldssmog havde jeg forventet i Athen, Prag, New York. Men lige her i smørhullet Danmark, i lille Århus?
Skræmmende. Jeg er ellers ikke den der sådan råber op om mine politiske overbevisninger, men for min indignations (og stakkels lungers) skyld: Hvad er det for nogle egoistiske skvatmikler der har stemt vores nuværende regering ind? Og sover byrådet – få så indført den bilfri midtby. Svend Auken og hans cykel tilbage i miljøministeriet tak! Fordobl de grønne afgifter(mindst!) – og benzinprisen nu vi er igang.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *