Kattens Rejse

Sommerkursus – på højskole

Ahh….Dvask sidder jeg i lænestolen og hviler mine stadig-ømme muskler, just hjemkommet efter en uges kenjutsusommerkursus. Denne gang ikke i et lejet sommerhus med fællesmadlavning, opvask m.v., nej i år var vi så heldige at Vestjyllands Højskole afholdt kurset for os.

Her er jeg lige ankommet til mit værelse for en uge siden og har fået de vigtigste ting på plads: Leoparden, en kop the, håndklæder (der bliver brug for megen baden) og min iaito 😉

Iår var det Stephen Snelders fra Amsterdam der kom og underviste os. Den første undervisningsdag var Laurits 30-års fødselsdag, så han fik straks traditionelt 30 gange første sværdkata med Gerry i gave. Her ser i ham efter et par stykker:

Og her efter alle 30.

Med så ussel en kondition som min er det nok heldigt for mig at jeg ikke har fødseldag om sommeren 😉
Udover al den gode mad højskolens økologiske køkken serverede for os var den anden nye ting i år at hver dag startede med et foredrag på højskolens bibliotek om alt muligt spændende relateret historie. Da indtil flere af dem jeg træner med i Århus har studeret arkæologi eller historie skulle der mere end morgentræthed til at holde dem væk fra bibliotekets kopi af Trap Danmark

Hver dag ud på eftermiddagen flyttede træningen udenfor på græsplænen. Jeg tog kameraet med ud og her har nogen rettet det mod Gerry og jeg mens vi øvede kodachi (kortsværd).

Han er ikke så nem at få ram på, men ind imellem lykkedes det næsten.

Der var ikke meget skygge ude på græsplænen – her har Lars forstået at udnytte hvad der var.

Den nye ting iår for de mere avancerede var spyd mod sværd – her er Frank og Gerry igang med den første kata mens Stephen ser (kritisk?) til i baggrunden.
.
Så snild er jeg langtfra endnu – jeg tipper at denne her er den næste jeg kan lære hvis jeg er heldig.

Engang var der mere end de basale 4 naginatakata i katori shinto ryu, men de er gået tabt gennem tiden. Her er en erstatningsøvelse jeg glæder mig til at prøve: Naginata mod naginata i stedet for sværd i første kata.

Nogle af de andre kursister på højskolen havde gået og undret sig lidt over hvad det egentlig var vi lavede med al den larm og råben, så den sidste eftermiddag lavede vi en lille demonstration. De to kurser der var samtidig med os var tekstildesign og maleri – her er hvad en hurtigtegnende (en kata varer mellem 5 og 30 sekunder) sjællandsk dame (som ikke selv ville med på billedet) fik ud af det.

Nu, efter en uges fægtning og god mad tager jeg i morgen til Astrupvig til nogle dages dasen, syslen og mere god mad. Og hvis jeg er heldig har regnen ikke ødelagt alle kirsebærrene endnu 🙂

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *