Kattens Rejse

Køkkenet lokker

I sidste uge, da jeg havde overarbejde og var for slatten til at blogge om aftenen havde vi et aftenarrangement på arbejdet hvor vi i min projektgruppe sammen med et hold folk fra LC, vores kunde, blev sluppet ud i det store kantinekøkken og under kyndig vejledning fra Systematics rare køkkenchef skulle lave mad til hinanden. … Sådan på restaurentvis forstås, med tallerkenanretning og hele molevitten. (Jeg mistænker at det ikke er tilfældigt at folk fra vores køkken de sidste par år har vundet danmarksmesterskaberne for cateringelever, det er en ualmindeligt god kantine vi har 🙂 )
Nå, men ud i køkkenet!

Inden madlavning skal der naturligvis vaskes hænder. Det var på det tidspunkt det lidt betuttet gik op for mig at nogen havde taget et kamera med. Da jeg var færdig med at være betuttet gik det op for mig at det gav en glimrende mulighed for at jeg kunne vise jer nogle af mine flinke kolleger 🙂 Eksempelvis Bjørn som her tager det nydeligt skårne kantede kartfler til hovedretten op af krydderurtekogevandet inden de skulle ryges.

Vi var 4 hold – 2 forretter, hovedret og dessert. Jeg kom (naturligvis?) på dessertholdet.
Til hovedretten var der udover kartoflerne også sammenlagte mørbradbøffer i fedtnet:

Så nu ved jeg også hvordan sådan nogle ser ud. Hænderne er Oles

så nu ved I hvordan han ser ud.
Den store rist i gulvet virkede meget praktisk – så mange ting som jeg spilder på gulvet når jeg laver mad ville det være helt fantastisk med sådan en.

På dessertsiden af sagerne lærte jeg noget nyt: Hvordan man laver tynde, marmorerede chokoladerør. Sådan nogle her:

Svaret er: Forsigtigt. Det ses også på den måde Else-Marie fra mit hold holdt dem på efter vi havde taget dem ud fra køl.

(For de nysgerrige: man smører chokoladen ud på brede strimler transperent, binder en snor om så de holder faconen mens de køler, og piller derefter forsigtigt plastikken af. Det er nemmere end det lyder!)
Imens vi efter bedste evne forsøgte at bibeholde rørene i hel tilstand begyndte holdet med den første forret at anrette tallerkner.
.
Fint ikke? Hænderne sidder på Mikkel, som hjælper os med at lave UE. Her kan I se ham med sin tallerkenskabelon i forgrunden.
.
Udover at lave chokoladerør lærte jeg også hvordan man folder sprøjtekræmmerhuse af bagepapir, her demonstreret af Jannick, køkkenchefen.
.

Så var vi efterhånden klar til at spise.
Først vietnamesiske forårsruller med sur-sød sovs

Dernæst laksetimbale med nori og hvid fisk.

Hovedretten – beklager det ikke videre fremragende billede, jeg kan kun forsvare mig med at jeg ikke har taget det 😉 – røgede kartofler, grillede asparges, langtidsbagt tomat med krydderurtecreme og mørbradtårn med svampefyld.

Til sidst dessert: Chokolademousse med honningsauterede brombær.

(Jeg mistænker at den knækkede sommerfugl er en af dem jeg har fabrikeret, det var jeg mildest talt ikke god til. Til gengæld lykkedes det mig at smøre mit forklæde, bordpladen, mine hænder og adskillige andre overflader grundigt ind i chokolade i processen.)

Alt i alt så det slet ikke så tosset ud – men folk havde også været ualmindeligt koncentrerede, især i starten, de måtte nærmest slæbe os ud til den gratis vin/øl og sodavand for at få folk til at tage et glas med ud til køkkenbordet.
Og vigtigst af alt: Det smagte aldeles dejligt 🙂

Moralen… Den er vist at under kyndig vejledning kan selv kontornussere som os slippe levende fra nogenlunde ambitiøse køkkeneskapader. Spændende var det i hvert fald, jeg smilede længe efter. Så 1000 tak til vores overbærende vejledere 🙂

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *