Kattens Rejse

Stofskifte søges

De eneste gange jeg har haft varmen de sidste 7 dage var i fredags i min Mors badekar og igår aftes da jeg lå på sofaen og snakkede med Pelle som er lun.

Med mine rutinemæssige 3-4 lag tøj hvoraf flere er uld (og naturligvis frakke, ørevarmere og alt hvad man ellers kan begære af overtøj) synes jeg ellers jeg gør mit for at holde den indre temperatur oppe, men lige lidt nytter det. Det hjælper heller ikke at varmen i mit kontor ikke rigtig virker som den skal for tiden.

Hvor anskaffer man sig et af de der stofskifter der i kolde omgivelser nedlader sig til at forbrænde for at producere varme? For mit lukker bare ned, og efterlader mig blålæbet, stivfingret og tænderkaprende ved tastaturet mens det mumler ting om at gå i vinterhi med the, tæpper i lænestolen, tændte stearinlys, julemsmåkager og gode krimier. (For tiden kan jeg anbefale Lindsey Davis – glimragende krimier der foregår i Vespasians Rom. Ligesom Dorohy L. Sayers, P.D. James og Agatha Christie formår hun at skrive adskillige bøger med samme detektiv og omgivelser uden at det bliver kedeligt. Biblioteket har dem både på dansk og engelsk og for en gangs skyld må jeg sige at jeg næsten foretrækker den danske oversættelse – den har en konsistent og lun sproglig tone perfekt i sync med detektiven, Falcos, mentalitet og verdenssyn.(En af fansiderne har også et par fine små spil i romersk tema))

Nå, men det var stofskiftet jeg kom fra inden jeg blev tangentført af Marcus Didius Falco. Spørgsmålet er nu: Kan man gøre noget ved det? På en eller anden måde puffe til det så det producerer noget varme når jeg fryser? Mit arbejde er pr. definition stillesiddende, så jeg kan ikke bruge den gamle løsning med at hoppe rundt og baske med arme og ben for at sætte gang i crkulationen. Og jeg har jo set det virke hos andre, eksempelvis Nis bliver noget så dejlig lun på overfladen når han fryser, så det må kunne lade sig gøre, men hvordan?

Selv kan jeg ikke komme på så mange løsninger der virker. Jeg har allerede så mange lag på at jeg ligner Michelinmanden så der er ikke mere at komme efter medmindre jeg anskaffer noget tøj i størrelse L til at trække ovenpå det 4. lag.
Man kan drikke varm the, men hvis først man er blevet kold nytter det ikke meget med en enkelt kop, og drikker man mere kan man rende på toilet hele tiden. Så kunne jeg selvfølgelig begynde at småpimpe, men det er næppe godt for produktiviteten. Min Mor fortæller mig at det hjælper at begynde at komme i overgangsalderen, så sveder man i stedet for, men det er måske lige lovlig drastisk…

Er der nogle vidende mennesker derude med gode forslag?

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *