Kattens Rejse

Vinter i Astrup Vig

Der var måneskin. For første gang i en halv snes dage var det ikke overskyet, og hvis man lister stille nok ud opdager bevægelsessensoren det ikke og det nattesynsforstyrrende udendørslys forbliver slukket.

Ved Månens side skimtes Mars – nej, jeg har stadig ingen trefod, det er i fri hånd og derfor er Mars lidt sløret 😉
Den sidste sne fra juledagene lå der endnu, indtil regnen kom onsdag. Men indtil da var det hvidt og med masser af sprød knaseis i strandkanten. På vej op gennem slugten kunne man se spor efter alle de andre der også bruger “min” sti: hunde, mennesker, en ræv og rådyr der hvor dyrevekslerne krydser stien.

Først kom der en fasan.

Siden anlagde de motorvej.

Jeg har også flere dejlige billeder af Onkel Jørgen fra den gåtur, men han sukkede sådan da han så dem, så jeg er flink for en gangs skyld og ligger dem ikke her 😉

Udover de hyggelige ting der er fast når jeg besøger Tante Gurli og Onkel Jørgen – rolige morgener med kryds-og-tværser (denne gang gik jeg videre og prøvede sudoku – jeg kunne dog kun finde ud af børneopgaverne 😉 ), masser af god mad (det føles lidt som om jeg har spist kontinuert siden jul – kan det virkelig passe? Nu er det i hvert fald slut, for her i min lejlighed er der ikke så mange spændende ting i køkkenet, og havregrød, fetaost og cox orange-æbler er ikke nær så fristende som Tante Gurlis karbonader, bønner fra haven, torsk i kokospanering, gode rødgrød og mælk fra Bjørnsholm), gåture med Onkel Jørgen, nattøj der har hængt til luning foran kakkelovnen (og denne gang ikke så tæt på at det blev svedet 😉 ) stille-stille-stille om natten og svar på mine nysgerrige spørgsmål om alt fra dyrespor til forrige århundrede – var der denne gang noget ganske nyt: Der skulle købes computer!
For Onkel Jørgen har meldt sig til et computerkursus på VUC, og så ville Tante Gurli godt give ham en i jule-fødselsdagsgave. Ikke så dårligt! Så vi drog ud og så på tilbud, tog hjem og jeg installerede og forklarede. Jeg er overbevist om at det skal han nok snart blive skrap til, han gør nemlig som børn gør, og som jeg også selv gjorde dengang for forbløffende mange år siden da jeg først dykkede ned i mysterier som tekstbehandling og 7-kabale: Prøver sig frem, ser på knapperne og gætter på hvad de gør.

Vi snakkede også om at rejse – Gurli og Jørgen var på den præcis samme tur til Egypten her inden jul som jeg var i 2002. Det var sjovt at se billeder og sammenligne minder, og jeg fik helt lyst til at prøve at rejse sammen med dem engang. De kan lide den samme slags ferier som mig – dem hvor man ser og lærer noget. Omend jeg jo nok må tilstå at jeg normalt ikke bor på helt samme klasse hoteller, men nu har jeg jo arbejde, så måske…? Hvis eller de tror de kan holde mig ud en hel ferie.

En del af tiden der ikke gik med at lege med computeren fik jeg brugt på at få lavet et mønster til det patchworktæppe jeg har klippet firkanter til gennem december. Så nu mangler jeg “bare” at sy det 😉

… Og i morgen begynder jeg på mit nye arbejde hos Jyske Bank.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *