Kattens Rejse

Jul

Julemorgen vågner alle børn vist tidligt – om ikke andet så for at se hvad Kalendernissen har bragt denne sidste dag. Christoffer og katten sad i sengen og beundrer Lokes lænker som Christoffer lige har pakket op.

Senere læste vi julehistorien i Politiken inden den hel store julekokkerering gik igang.

Imens var Lasse gået igang med at ordne gåsen.

Da jeg også kastede mig over madlavningen begyndte tiden at være noget lang for Christoffer. Han smuttede og hakkede alle mandlerne til risalamanden og fik derefter mit kamera at muntre sig med. Her kan I se hvad han går op i for tiden. Først og fremmest naturligvis alt med vikingetiden, julekalenderen ikke undtaget. Fra plakaten på sit værelse har han fotograferet Thor, Odin, Njord og Tyr.

Et af hans sværd, med fin spejlrefleks.
Mig der laver kirsebærsovsen.

Juletræer er smukkest set nedefra, hvor hele verden, alt hvad man kan se, føle og dufte er gran, lys, blanke kugler og hjemmeflettede hjerter. Christoffer tog kameraet med derned.

Derefter forsøgte han at få mig til at stå stille til et billede – men jeg tænkte nu vist mere på at få snittet rødkål og skrællet kartofler end på at smile til fotografen.

En vigtig tradition i julen er at den store hvide suppeterrin skal fyldes helt op med slik.

Som vi plejer tog Daniel, Christoffer og jeg ud til Far og Judith om eftermiddagen.

Her pakker han den hæslige trøje op Daniel og jeg havde købt til ham. Der var vist gået noget galt i kommunikationen, for vi var alle enige om at den var aldeles grim.

Her ser Judith til mens han prøver at finde ud af at betjene det indviklede stykke teknologi et engangskamera er 😉

Kort tid efter brugte han mit kamera – se hvor søde vi kan se ud når vi vil 😉

På vej tilbage rockede Christoffer på bagsædet til Sean Pauls “We Be Burning”.

Julehygge i stuen inden middagen.

Der kom også julemail fra Onkel Chrisser – så blev Mor glad!

Her fremviser kokken stolt den færdige gås – 3 timer på grillen og masser af beundring fra alle børnene.

Kort tid efter kunne man se adskillige børn med gåselår.

Her er de så allesammen – det var ikke kun børnene der fik mad:.

Efter at Hannah, Lea og Christoffer flittigt havde lagt alle pakkerne under træet blev det endelig tid til at tænde det.

Efter at vi alle 10 havde fået lov at vælge en sang at synge rundt om træaet, og så lige havde sunget “Nu’ det jul igen” rundt i huset som sig hør og bør kom Julemanden.

Lasse gik som sædvanligt glip af at møde ham, han har altid sådan en svag blære til jul. Til gengæld blev han vist meget glad for gaven fra Daniel: Et gavekort til en times massage.

Daniel selv fandt helt nye og (antageligvis) utiltænkte anvendelsesmåder for grydelapperne han fik af Julemanden.

Leas allerbedste gave var en Dinosaur – den jog alle rundt i stuen og knurrede og brølte.

Julemorgen i halvmånelyset lå Christoffer igen under juletræet. (Han var nu ikke den eneste, bare den eneste der blev fanget af kameraet 😉 )

Derefter spiste vi morgenmad med vores nye legetøj – Lasse med en bog om Bording, Christoffer med sit nye Lego vikingeskib. Det er herligt når ens små brødre får Lego til jul, man blier aldrig for gammel til at samle deres Lego julemorgen 🙂

Senere, inden det blev tid til frokost, Disneys juleshow og suppeterrinen fuld af slik (for ingen kunne jo i virkeligheden spise noget videre af det aftenen før efter gås og risalamande) gik vi tur ud over engen, hvor Christoffer tog dette fine billede.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *