Kattens Rejse

Nara

Dette er det fineste hotel indtil videre. Man føler sig helt forkert med sin skoletaskerygsæk og røde T-shirt her blandt jakkesættene. Det er så fint at vi først kan tjekke ind efter klokken 13, så vi må på vores bære-bagage-ind-og-ud-af-tog-trætte fødder straks gå videre ud og se på Nara.

Det første vi så var den berømte Isui-en promenadehave. Her er et forsøg på at fange en af dens små søer

Det er i øvrigt en have med værdighed – den er vel vant til yndigt spadserende skønheder i kimono – til nøds i disse tider uden:

– så da Christoffer løb om et hjørne snublede den ham i det våde grus og hudafskrabte ham slemt 🙁

Så vi forlod den onde have og gik mod Nara park, hvori ganske mange af byens seværdigheder ligger spredt. Og de er ikke det eneste der ligger spredt der – parken er fuld af snotforkælede shika-hjorte som fodres af turisterne. (Og dermed også fuld af folk der sælger hjortefodder.)
De lå dovent langs med stierne men samlede sig lynhurtigt i skubbende klumper hvis man tog sig til lommen eller sad og spiste noget selv og går ikke af vejen for at snuppe mad ud af hænderne på folk (eller lettere ofre: Mindre børn).
Her er de lige inden de begynder at skubbe så meget han bliver bekymret.

Vi var også henne at se Todajitemplet – den største træbygning i verden. Den ligner lidt et ansigt med horn på hjelmen og overskæg 🙂

Inde i templet, bag den enorme buddha (som I ikke får noget billede af, der var ikke lys nok derinde til at mine rystehænder kunne tage et billede af den) er der en søjle med et lille hul for neden. Den som kan kravle igennem hullet er efter sigende sikret oplysning (I den åndelige forstand altså, spar jer de dumme vittigheder). Noget nemmere end kamelen gennem nåleøjet, ikke?
Vi kan rapportere at både Christoffer og jeg (samt et ældre og gangbesværet japansk ægtepar der prøvede lige inden) er på den sikre kurs mod oplysning:-) Her er beviset:

Til sidst kan I se mig her, som jeg sidder og skriver på vores værelse i hotel Nikko Nara. Eller rettere stirrer dumt ind i spejlet og prøver at anvende indgangsvinkel=udgangsvinkel i praksis.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *