Kattens Rejse

Formiddagens forestilling: Folk med svømmefødder

Lunefuldt hav – vindhastigheden sniger sig op så båden gynger og hopper lige lidt mere hvert minut.

14 ukendte mennesker i våddragter – for dem er jeg antageligvis den 14.
Ekstra lag af sej og tyk elastisk hud der overraskende og velkomment bærer mig oppe efter guiden genner os ned i det kolde, oprørte hav. Dens varme mig et gladeligt bytte for dens stramme restriktion af min i forvejen snorkelhindrede vejrtrækning. (Sidste og indtil i dag eneste gang jeg har snorklet var i Egypten, i en lun og stilfærdig bugt i det Røde Hav. Mangefarvede akvarieforunderlige fisk under mig og luften så varm at det var en lise at være under vandet). Ikke helt det samme som Stillehavet på en blæsende dag.

Kroppe omkring mig i vandet, nogle med svømmefødder og snorkler, andre strømlinede og grå, fremvisende hvide maver som de snor sig i vandet.

“Delfinerne er aldeles vilde.” sagde guiderne inden turen. “De er ikke fodrede eller trænede og vi gør intet for at lokke dem til. Vi sejler derhen hvor de er, og I viil få mest ud af det hvis I opfatter jer selv som deres formiddagsunderholdning, ikke omvendt, og prøver at gøre jer interessante. Rør dem ikke selvom de kommer tæt på, det vil de opfatte som en trussel”

Rimeligt simple råd at huske: Syng, dyk, svøm i cirkler, “make like a dolphin”, det finder delfiner interessant, og rør dem ikke.

Måske skulle hun have givet delfinerne det samme råd. De var tæt på! Glidende op under mig, helt tæt på, 20-30 centimeter fra min neoprenhud. Små sorte definøjne, aldeles ulæselige, under en meter fra mit ansigt.
Gad vide hvad de tænker om os.

Absolut turen hjem værd! Der var havet blevet mere vredt, og vores lille båd sprang og hoppede og min mave gjorde ligeså. 35 knob sagde manden – jeg har ingen anelse om hvor meget det er, men mit indre øre fandt det i overkanten. Som vi sidder på Hislop, Kaikouras økologiske cafe nu en time efter er min mave så småt ved at være villig til at overveje tanken om frokost. Og her kommer den solbrændte tjerner minsandten for at høre hvad vi vil have 🙂

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *