Kattens Rejse

Fe-ting på rejsen til Pennsylvania

På vejen mellem Ithaca og Bellefonte, Pennsylvania ligger et glasmuseum. Ja ikke direkte på vejen – det eneste der er på de amerikanske veje er masser af huller (mange!) – men i byen Corning hvor Thomas Edison fik fremstillet glasset til sine første elpærer.

Der var en fin samling af historisk glas og forklaringer om fremstilling af glas gennem tiderne. Men hvor imponerende det end er set i konteksten af dets samtid, så er der ikke mange stykker historisk glaskunst der finder nåde for mit moderne øje som er vant til fabriksfremstillet perfektion.

Men nogle af de senere ting, eksempelvis Tiffanys vinduer og art deco glas var adeles fangende i deres fe-agtige mangefarvethed. Her er et par eksempler:

Først et par pokaler fra fekongens bord:Så Prinsessens glas:Assorterede glas for køkkenskabet:Flasken med eliksir på Prinsessens bord:En alfevingelysekrone:Disse her kommer bestemt til live når mørket falder på og klokken slår tretten:

Slutteligen et billede af Leopardens rejse gennem Pennsylvania

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *