Kattens Rejse

Dagens citat

“We’ve sold out on Christmas, so we have Thanksgiving for the things Christmas is supposed to be all about.”

&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp Sprattler-sanFra børn og fulde folk skal man høre sandheden! Ikke at han er noget barn, Sprattler-san fra mit japanskhold, snarere er han en af de mest interessante 19-årige jeg længe har kendt. Og da vi skal samme vej efter timen næsten hver formiddag har jeg jævnligt fornøjelsen af hans konversation.

I dag – hvor vi talte om den forestående helligdag (stort set gud og hvermand jeg kender her er allerede enten rejst hjem til familien eller på vej til at gøre det) – kom han med ovenstående guldkorn, som set fra min synsvinkel meget præcist rammer hovedet på sømmet.

Til Thanksgiving tager amerikanerne hjem til deres familier – det er de 5 travleste rejsedage på hele året – flybilletter er udsolgt næsten et helt år i forvejen. De spiser god mad, nyder at være samlet for en stund, tager sig tid til børnene, og nogle husker måske endda at være taknemmelige over at de har en familie at være gode mod og at den ikke sulter, men lever i overflod. Alt sammen ting jeg (som ikke-kristen, moderne dansker) synes julen handler om.

Julen er derimod en kapitalismens og profittens højtid i endnu højre grad end i Danmark – det hele går op i stress, for dyre gaver, overdrevent forbrug og plastikbras og hverken de kristnes fejring af deres frelsers fødsel eller vi andre hedninges lysfest på den mørkeste nat er der mange rester tilbage af. Det er blevet Coca-Cola, Hallmark og stormagasinerns højtid.

Måske vi i stedet for den import af Valentine’s Day og Halloween der i stigende grad er gået for sig derhjemme i løbet af de sidste år skulle tilstræbe at importere Thanksgiving – det meste af det gode ved julen bare uden forbrugsræset?

Men det går nok ikke så nemt – det er jo detailhandlen der har sørget for at importere både Halloween og Valentine’s Day ;-/

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *