Kattens Rejse

HalloweenSage Chapel mørklagt. Dets havlcirkelformede bare alterniche med de kuriøse chitonklædte figurer i græsk-inspirerede emaljemosaikker glimter svagt i det sparsomme flakkende lys fra knapt tændte lys over os og den orange glød fra græskarhovedet placeret midt på altret.

Som klokken slår 7 slukkes lyset helt, kun græskarhovedet ses stadig. Folk på bænkene bliver stille – som fattes de tale når uden syn.

En kutteklædt skikkelse går afmålt ned gennem den ene midtergang mod orglet bagest. Hoveder vendes som han skrider forbi – instinkter om bevægelser bag dig i mørket lever stadig i de mørke kroge af vore mere eller mindre oplyste nutidssind.

Skridtene forstummer og orglet begynder at tale.

Toccata from Suite Gothique. Boellman.

Danse macabre. Saint-Saens.

Black Riders. Travers.Navnene i programmet er mig ukendte, men musikken taler for sig selv i mørket. Stærk, allestedsnævarende og altomsluttende skubber den mig fri af jeg og puffer mig omkring med sine dønninger, snart op, snart ned, indånding, udånding, åndeløshed.

Alle sjæles nat – omsluttet og gennemsyret af musikken henter jeg mine døde frem for mit indre blik, kærtegner dem med min erindring. Det ufattelige i vækbortekommer ikke tilbage. Minder som er så meget desto skrøbeligere og dyrebare nu hvor de kun lever i mig.

Alt for tidligt stopper musikken og jeg lader dem glide tilbage derfra hvor jeg hentede dem som folk vågner omkring mig.

Ingen kommentarer

No comment so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *